Званичан назив
Федерација Светог Кристофера и Невиса
Државно уређење
Уставна парламентарна монархија, чланица британског Комонвелта
Главни град
Бастер
Датум успостављања билатералних односа
6. новембра 2018. године

Политички односи

Након формалног успостављања дипломатских односа, постоји обострана спремност за даљи развој сарадње. Република Србија је посвећена и активностима у оквиру регионалних организација у којима су Сент Китс и Невис пуноправни члан – Карипска заједница, Асоцијација држава Кариба, а које представљају комплементарни канал комуникације и стварају могућности за даљи развој односа.
Тадашњи МСП В. Јеремић је посетио Сент Китс и Невис јула 2010. године. Министар иностраних послова Сент Китса и Невиса М. Брентли боравио је у Београду у октобру 2021. године, ради учешћа на Комеморативном састанку посвећеном обележавању 60. годишњице Прве конференције Покрета несврстаних земаља. Том приликом реализован је билатерални састанак МСП Н. Селаковића и министра Брентлија.

 

Економски односи

У 2020. години забележено је хиљаду евра извоза и две хиљаду увоза. У 2019. години забележен је само наш увоз у вредности од три хиљаде евра.

 

Уговорно стање -

 

Контакти

Амбасада Републике Србије у Вашингтону покрива Сент Китс и Невис на нерезиденцијалној основи: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Амбасада Републике Србије: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Амбасада Сент Китс и Невиса у Вашингтону: http://embassy.gov.kn

Одељење за Северну и Јужну Америку Министарства спољних послова Републике Србије: Тел: +381113068762, Е-пошта: oam@mfa.rs