Zvaničan naziv
Federacija Svetog Kristofera i Nevisa
Državno uređenje
Ustavna parlamentarna monarhija, članica britanskog Komonvelta
Glavni grad
Baster
Datum uspostavljanja bilateralnih odnosa
6. novembra 2018. godine

Politički odnosi

Nakon formalnog uspostavljanja diplomatskih odnosa, postoji obostrana spremnost za dalji razvoj saradnje. Republika Srbija je posvećena i aktivnostima u okviru regionalnih organizacija u kojima su Sent Kits i Nevis punopravni član – Karipska zajednica, Asocijacija država Kariba, a koje predstavljaju komplementarni kanal komunikacije i stvaraju mogućnosti za dalji razvoj odnosa.
Tadašnji MSP V. Jeremić je posetio Sent Kits i Nevis jula 2010. godine. Ministar inostranih poslova Sent Kitsa i Nevisa M. Brentli boravio je u Beogradu u oktobru 2021. godine, radi učešća na Komemorativnom sastanku posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja. Tom prilikom realizovan je bilateralni sastanak MSP N. Selakovića i ministra Brentlija.

 

Ekonomski odnosi

U 2020. godini zabeleženo je hiljadu evra izvoza i dve hiljadu uvoza. U 2019. godini zabeležen je samo naš uvoz u vrednosti od tri hiljade evra.

 

Ugovorno stanje -

 

Kontakti

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu pokriva Sent Kits i Nevis na nerezidencijalnoj osnovi: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Ambasada Republike Srbije: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Ambasada Sent Kits i Nevisa u Vašingtonu: http://embassy.gov.kn

Odeljenje za Severnu i Južnu Ameriku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije: Tel: +381113068762, E-pošta: oam@mfa.rs