Сеул: Састанак амбасадора Грбића са председником компаније „LS“

27. јан 2023.
Aмбасадор Републике Србије Сеулу у Немања Грбић састао се са председником компаније „LS“ Мјунгом Рохјуном.

Амбасадор Грбић је изразио задовољство због прилике да се састане са председником компаније која је међу највећим корејским инвеститорима у Србији. Указао је да Србија настоји да привуче што више нових корејских инвестиција (о чему је недавно било речи и на састанку између председника две земље, на маргинама СЕФ у Давосу), али да посебно ценимо корејске компаније попут „LS“, које су међу првима инвестирале у нашу земљу.

Председник „LS“ је истакао да се приликом свог боравка у Србији прошле године „заљубио у Србију“, да је импресиониран квалитетом радне снаге у нашој земљи, те да је „LS“ наишла на изванредну подршку највишег руководства Републике Србије, пре свега председника Александра Вучића, 2018. године, када је фабрика у Зрењанину саграђена и отворена у року од само шест месеци.

Амбасадор Грбић је захвалио на изнетим информацијама и истакао да је главни приоритет Србије у сарадњи са Корејом јачање привредне сарадње, раст обима трговинске размене, као и наставак привлачења корејских инвестиција, позвавши компанију„LS“ да размотри ширење и диферсификацију свог пословања у нашој земљи.