Seul: Sastanak ambasadora Grbića sa predsednikom kompanije „LS“

27. jan 2023.
Ambasador Republike Srbije Seulu u Nemanja Grbić sastao se sa predsednikom kompanije „LS“ Mjungom Rohjunom.

Ambasador Grbić je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da se sastane sa predsednikom kompanije koja je među najvećim korejskim investitorima u Srbiji. Ukazao je da Srbija nastoji da privuče što više novih korejskih investicija (o čemu je nedavno bilo reči i na sastanku između predsednika dve zemlje, na marginama SEF u Davosu), ali da posebno cenimo korejske kompanije poput „LS“, koje su među prvima investirale u našu zemlju.

Predsednik „LS“ je istakao da se prilikom svog boravka u Srbiji prošle godine „zaljubio u Srbiju“, da je impresioniran kvalitetom radne snage u našoj zemlji, te da je „LS“ naišla na izvanrednu podršku najvišeg rukovodstva Republike Srbije, pre svega predsednika Aleksandra Vučića, 2018. godine, kada je fabrika u Zrenjaninu sagrađena i otvorena u roku od samo šest meseci.

Ambasador Grbić je zahvalio na iznetim informacijama i istakao da je glavni prioritet Srbije u saradnji sa Korejom jačanje privredne saradnje, rast obima trgovinske razmene, kao i nastavak privlačenja korejskih investicija, pozvavši kompaniju„LS“ da razmotri širenje i difersifikaciju svog poslovanja u našoj zemlji.