ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза уколико не напушта међународну зону аеродрома

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
За држављане Р. Србије потребна је виза за улазак у Унију Комора. Информације о начину прибављања виза за улазак у Унију Комора, као и остваривање контаката са конзуларним представништвом у вези са издавањем виза, могу се наћи на сајту Амбасаде Уније Комора у Паризу, Француска: https://www.embassy-worldwide.com/embassy/embassy-of-comoros-in-paris-france/, која на нерезиденцијалној основи покрива Републику Србију и контакт телефона (331) 40 67 90 54. За визе и информације потребно је обратити се Амбасади Уније Комора у Паризу.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Све информације о актуелној здравственој ситуацији могу се наћи на веб-сајту Светске здравствене организације www.who.int.
Осим жуте грознице, постоји опасност од маларије у нижим пределима, као и опасност од уједа инсеката и гмизаваца, жутице, хепатитиса, колере, амеба, водених црва итд. Код ненавикнутих особа може доћи и до појаве висинске болести.
За пиће се користи искључиво флаширана вода.

ТРАНСПОРТ – Земља се састоје од четири острва, од којих су три Grande Comore (Ngazia), Moheli (Mwali), Anjouan (Nzwani) под јурисдикцијом Уније Комора, а четврто острво Mayotte (Maore) је под суверенитетом Француске која га третира као своје прекоокеанско одељење. Сва четири острва имају аеродроме, а највећи „Prince Said Ibrahim" се налази у главном граду Маронију. Унија Комора има три морске луке Фомбони, Морони и Моутсамоундоу, које међутим нису и трговачке луке.
Вози се десном страном.

ОСТАЛО – Препоручује се путовање у Унију Комора посредством туристичких агенција док се за индивидуална путовања треба темељније припремити и информисати.
Званични језици су коморски, арапски и француски.
Национална валута у Коморским острвима је коморски франк (KMF).

Контакти:
Приликом боравка у Унији Комора за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Најробију (адреса: Benin Drive 1032, Runda, Nairobi), која на нерезиденцијалној основи покрива Унију Комора, путем следећих контакт телефона: + 254 794 588 515; + 254 734 601 031; +254 732 755 554 и електронских адреса: nairobi@embassyofserbia.or.ke и consular@embassyofserbia.or.ke