ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши:

Виза није потребна за боравак до 90 дана од датума уласка

Обични пасоши и друге путне исправе:

Потребна виза

Напомена:

За носиоца путног листа у транзиту потребна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Држављанима Републике Србије је неопходна виза за улазак у К. Тајланд. Почев од 1. новембра 2022. године, држављани Р. Србије могу аплицирати за е-визу преко следећих платформи:
1. https://www.thaievisa.go.th/
Портал на енглеском језику. Обрада захтева за тајландску визу траје до 30 дана.
2. https://www.vizacentar.rs/
Портал на српском језику. Обрада захтева за тајландску визу траје око 5 до 7 радних дана.
Пре аплицирања могу се затражити инструкције на српском, путем имејла: info@thaiconsulate.rs 
Када е-виза буде одобрена, странка ће бити обавештена мејлом који мора да се одштампа и покаже приликом укрцавања у авион, као и имиграционим властима по доласку у Краљевину Тајланд.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Због тропске климе понекада се појављују инфективне болести, посебно у унутрашњости земље тако да храну треба конзумирати само на провереним местима.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Безбедносна ситуација на Тајланду је генерално стабилна. Периодично су забележени мањи терористички напади, због чега је повећано присуство војске. Безбедносне снаге имају додатна овлашћења, те су могућа ограничења кретања у одређеним зонама, као и претреси због потраге за оружјем. У Тајланду је 01. априла 2015. године укинуто ванредно стање, осим у јужном делу земље, у провинцијама или деловима провинција Патана, Јала, Наративат и Сонгла, као и у деловима пограничних подручја са Камбоџом где је и даље на снази ванредно стање.
Држављанима Р. Србије, који бораве или намеравају да путују на Тајланд, саветује се да буду опрезни и избегавају боравак у областима где је на снази ванредно стање, као и да избегавају присуство и кретање у близини масовних окупљања, а нарочито уколико су политичког карактера. Препоручује се брижљиво чување личних докумената и новца због ризика од пљачке и џепарења. Уколико будете мета пљачке, потребно је контактирати полицију на број 191.

ТРАНСПОРТ – У Тајланду су највећи аеродроми у Бангкоку и Пукету.

ОСТАЛО – Национална валута је бат (у фебруару 2021. 1 евро је износио око 36 бата).
Туристички информативни центар: www.tourismthailand.org

Контакти
Приликом боравка на Тајланду, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Џакарти, која на нерезиденцијалној основи покрива Тајланд, путем следећих контакт телефона: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 и електронске адресе: embjakarta@serbian-embassy.org