ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу у Доминику. Отворене су границе и аеродроми.
Пре уласка у земљу мора се попунити  здравствени упитник на веб сајту: https://domcovid19.dominica.gov.dm/. Здравствене власти могу, на основу овог упитника, одбити улаз одређеним путницима.
Потребан је и PCR тест не старији од 72 сата, као и да се унапред уплати антигенско тестирање које ће се извршити по доласку у земљу.
Невакцинисани путници ће такође морати да врше PCR тестирање, као и да проведу 5-7 дана у карантину на једној од “Safe in Nature” локација.
УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша није потребна виза за посете до 21 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/dma/ 
Медицинске установе нису високог стандарда. Хитна помоћ није широко доступна. Медицински трошкови се најчешће плаћају на лицу места готовином. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Денга грозница, Чикунгунја грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Земља се и даље опоравља од разорног урагана из 2017.г., делови земље и даље немају струју и приступ врућој води. Туристи су углавном мете лаких кривичних дела, препорука је да се избегава кретање насамо, нарочито по лоше осветљеним деловима града, плажама и слично. Повремено долази и до тешких кривичних дела.

ТРАНСПОРТ – Путеви у земљи су у генералном веома лошем стању. Јавни превоз се заснива на мини-бусевима и такси превозу. Саобраћајни закони су слабо регулисани. Улазак у земљу могућ је бродом или авионом.
За држављане Р. Србије потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Источно карипски долар (East Caribbean dollar-EC$)

Контакти:

Приликом боравка на Доминикиза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтону, САД (адреса: 2233 Wisconsin Avenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Доминика, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org