Одржане билатералне конзуларне консултације МСП Србије и Црне Горе

18. мај 2023.
Билатералне конзуларне консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства вањских послова Црне Горе, на нивоу помоћника министра за конзуларне послове, одржане су данас у Подгорици.

Делегацију Министарства спољних послова Републике Србије предводила је в.д. помоћника министра за конзуларне послове, амбасадор Мирјана Живковић, док је делегацију Министарства вањских послова Црне Горе предводила в.д. генералне директорице Директората за конзуларне послове и сарадњу са исељеништвом, амбасадор Станица Поповић.

На консултацијама су размењена мишљења о међусобној конзуларној сарадњи, уговорном стању у области конзуларних послова и примени Споразума о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим државама.

Два министарства ће наставити интензивну сарадњу по питању усклађивања унутрашњих прописа из конзуларне области са правним тековинама ЕУ, узајамног конзуларног заступања, посебно у области конзуларне заштите и издавања виза и модернизације конзуларног рада.

Конзуларне консултације су биле садржајне, у духу пријатељских односа.