Амбасадор Ђурић разговарао са сенатором Викером

11. јун 2021.
Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић састао се са сенатором Роџером Викером, чланом Војног комитета у Сенату САД, са којим је разговарао о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у региону.

Истакавши важност наставка учесталог дијалога и интензивне сарадње – посебно у години великог јубилеја у дипломатским односима Србије и САД, амбасадор Ђурић захвалио је сенатору Викеру на његовом континуираном интересу за билатерална и регионална питања, као и ангажману на остваривању заједничких интереса.

Викер, који у Горњем дому америчког Конгреса представља државу Мисисипи од 2007. године, позитивно је оценио досадашње напоре Републике Србије на плану регионалне стабилности и помирења. По његовом мишљењу, таквом ставу посебно је допринело држање председника Александра Вучића, како у регионалним, тако и у међународним сусретима, у шта се и сам лично уверио у неколико прилика.

Роџер Викер један је од највише рангираних чланова Комисије америчке Владе за безбедност и сарадњу у Европи, познатијој и као Хелсиншка комисија, чији су главни задаци праћење поштовања људских права, економске сарадње и међународне безбедности у 57 држава Европе, Евроазије и Северне Америке.