ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Визе бесплатне
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Србије могу да уђу у Танзанију и Занзибар. Свим путницима који улазе или транзитирају кроз Танзанију и Занзибар кроз копнене граничне прелазе, морске луке или аеродроме, саветује се да буду у потпуности вакцинисани према одобреном распореду примарне вакцинације против Covid-19 у својим земљама, али нису у обавези да поседују потврду о вакцинацији против Covid-19 нити да раде брзи антигенски тест по доласку, осим ако није другачије наведено од стране превозника које ће путник користити или у земљи њиховог коначног одредишта. 

Међутим, у сврхе надзора, здравствени службеници у лукама могу вршити насумично тестирање путника.

По доласку ће путницима бити мерена температура тако што ће они пролазити кроз скенер за мерење температуре и сви путници за које се током скенирања утврди да имају симптоме, биће одмах изоловани и са њима ће се поступати у складу са  здравственим протоколом.

Сви путници који одлазе из Танзаније и са Занзибара треба да пре одласка затраже информације од својих агената за путовања у вези са Covid-19 захтевима у земљама које су њихова крајња одредишта или од стране превозника које ће путник користити. За путнике који одлазе из Танзаније и са Занзибара, а чији превозници и земље крајњег одредишта захтевају поседовање PCR теста, тестови ће се радити у за то намењеним местима о свом личном трошку по цени од 50 УСД, или брзи антигенски тест по цени од 10 УСД.

Свим путницима се препоручује да наставе са самопраћењем свог здравственог стања након доласка и обавесте најближе здравствене установе или позову бесплатно број за хитне ситуације, 190 за Занзибар и 199 за Танзанију копно. 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Српским држављанима потребна ја виза за улазак у Танзанију.
Виза се прибавља у Амбасади Танзаније у Риму или преко веб-сајта владе Танзаније https://eservices.immigration.go.tz/visa/, у једноставнијем и јефтинијем поступку. На истој адреси налазе се додатне информације о визном режиму.
Путници који долазе из земаља у којима је распрострањена жута грозница мора имати потврду о извршеној имунизацији („жути картон").

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Епидемије колере и грознице денга повремено су присутне, а маларија је распрострањена, те се саветује употреба средстава за одбијање комараца, али и узимање антималарика.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Општа безбедносна ситуација је задовољавајућа, али насилни криминалитет је у порасту.
У областима на граници са Мозамбиком постоји опасност од терористичких напада.

Контакти

Приликом боравка у Танзанији за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Најробију (адреса: Benin Drive 1032, Runda, Nairobi), путем следећих контакт телефона: + 254 794 588 515; + 254 734 601 031; +254 732 755 554 и електронских адреса: nairobi@embassyofserbia.or.ke и consular@embassyofserbia.or.ke