ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу  у Свету Луцију. Сви путници преко 5 година морају имати негативан резултат PCR теста, не старији од 5 дана пре путовања.
Невакцинисани путници могу да одседају само на COVID-19 одобреним дестинацијама, као и да до тих дестинација путују COVID-19 одобреним превозом. За више информација можете посетити следећи линк: https://www.stlucia.org/en/covid-19/
Пре поласка, сви путници су у обавези да попуне образац са следећег линка: https://travelslu.govt.lc/

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша је потребна виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/lca/ 
Медицинске установе нису високог стандарда. Медицински трошкови се најчешће плаћају на лицу места готовином. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема. Зика вирус, Денга грозница, Чикунгунја грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Туристи су углавном мете лаких кривичних дела, препорука је да се избегава кретање насамо, нарочито по лоше осветљеним деловима града, плажама и слично. Повремено долази и до тешких кривичних дела.

ТРАНСПОРТ – Путеви у земљи су у просечном стању. Јавни превоз се заснива на мини-бусевима и такси превозу. Улазак у земљу могућ је бродом или авионом.
За држављане Р. Србије потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Источно карипски долар (East Caribbean dollar- EC$)

Контакти:

Приликом боравка на Светој Лусијиза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Свету Лусију, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org