ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 30 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна за боравак до 30 дана
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Држављанима Р. Србије није потребна виза за путовање у Р. Сингапур, с тим да рок важења путне исправе мора да буде најмање шест месеци од датума планираног уласка на територију Р. Сингапур.
Три дана пре планираног доласка у Р. Сингапур, обавезно је да се аплицира за SG Arrival Card преко линка:  https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/ или мобилне апликације "MyICA" и попуне лични подаци који се односе на здравствене протоколе (ова услуга је бесплатна).
SG Arrival Card је здравствена декларација („бели картон“) која се презентује имиграционим властима приликом доласка и неопходан је услов за путовање у Р. Сингапур.
SG Arrival Card надлежни органи достављају искључиво електронским путем у PDF формату или на мејл, и везана је за такозвани DE Number који садржи број пасоша.
Имиграционе власти Р. Сингапур одређују дужину одобреног боравка сваком страном држављанину појединачно приликом доласка издавањем тзв. Visit Pass (e-Pass).
Почев од 11. марта 2022. године Visit Pass (e-Pass), односно обавештење о дужини дозвољеног боравка у Р. Сингапур се доставља искључиво електронским путем, због чега је неопходно да се приликом аплицирања за SG Arrival Card поднесе исправан мејла који ће путник моћи да провери у Р. Сингапуру.
Visit Pass (e-Pass) садржи број одобрених дана боравка са јасно назначеним последњим датумом дозвољеног боравка у Р. Сингапур.
Детаљне информације о режиму уласка у Р. Сингапур налазе се на следећим линковима:
https://www.ica.gov.sg/public-education/visiting-singapore
https://www.ica.gov.sg/enter-transit-depart/entering-singapore/COVID-insurance https://www.ica.gov.sg/public-education/visiting-singapore 

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствене институције: www.hospitals.sg/hospitals

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Безбедносна ситуација је стабилна.

ТРАНСПОРТ – Главни аеродром у Сингапуру је Changi Int. Airport www.changiairport.ciom
Јавни саобраћај је организован.
Туристи могу користити међународну возачку дозволу издату у својој земљи.

ОСТАЛО – Национална валута је сингапурски долар (1 евро вредео је у фебруару 2021.г. око 1,60 сингапурских долара).
Национална туристичка организација је Singapore Tourism Board (https://app.stb.gov.sg)

Контакти
Приликом боравка у Сингапуру, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Џакарти, која на нерезиденцијалној основи покрива Сингапур, путем следећих контакт телефона: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 и електронске адресе: embjakarta@serbian-embassy.org