ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа  у транзиту дозволу даје Израел.

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Прелазе ка Западној обали у потпуности контролише Израел, осим у случају импровизованог контролног пункта ка Јерихону, где контролу возила врше припадници палестинских снага безбедности.
Приликом преласка на Западну обалу, готово и да нема контроле путних исправа, која је, с друге стране, појачана приликом повратка у Израел, а коју врши израелска војска.
Гранични прелаз Рафах (једини ван територије Израела) налази се под контролом Египта, који, осим надзора над кретањем људи и роба, једнострано одређује његово радно време и проходност.
Административна питања у вези са боравком на територији Палестине, попут одобрења боравка, у надлежности су Координационог тела Министарства одбране Израела за комуникацију са Палестинском управом.
С обзиром да је за улазак на територију Западне обале надлежан Израел јер се тамо стиже искључиво преко израелске територије, док је за улазак на територију Газе надлежан Египат, Палестина није у могућности да спроводи визну политику према другим државама.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА - Због погоршане безбедносне ситуације у Држави Палестини, изазване ратним дејствима, држављанима Републике Србије се саветује да се уздрже од  путовања у ову земљу.
Држављанима Републике Србије који се налазе у Држави Палестини се саветује да прате инструкције надлежних органа цивилне заштите, које подразумевају боравак у прописном јавном или кућном склоништу током ракетног напада, односно останак код куће или у хотелском смештају док јавна безбедност не буде осигурана.
Српски држављани заинтересовани за репатријацију из Државе Плестине, треба да се јаве Амбасади Републике Србије у Каиру, Арапска Република Египат (http://www.cairo.mfa.gov.rs; serbia@serbiaeg.com; konzul@serbiaeg.com; телефони + 202 / 2735-40-61,+ 202 / 2736-54-94,+ 202 / 2736-70-94), ради евидентирања и давања информација о евентуалним могућностима за евакуацију, или другом дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије, на чијем се јурисдикционом подручју нађу током евакуације.

Контакти
Приликом боравка у Палестини, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Каиру, која на нерезиденцијалној основи покрива Палестину, путем следећег контакт телефона: +202 2736-0691 и електронске адресе: konzul@serbiaeg.com и serbia@serbiaeg.com