ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа  у транзиту неопходна је виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да ушу у Нигерију, потребно је да презентују негативан резултат PCR теста, урађен не више од 72 сата пре укрцавања.
За потпуно вакцинисане путнике се не одређује изолација, али је потребно да ураде додатне PCR тестове другог и седмог дана након доласка.
Путницима који нису вакцинисани (или су примили само прву дозу) одређује се седмодневна самоизолација и потребно је да ураде додатне PCR тестове другог и седмог дана након доласка.
Особе које стижу пословним или званичним разлогом и у Нигерији остају мање од 7 дана, морају да:
1. буду потпуно вакцинисани
2. обезбеде PCR тест не старији од 72 сата пре укрцавања
3. ураде PCR тест другог дана након доласка

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Држављани Србије могу да уђу у Нигерију. Потребно је да поседују одговарајућу визу за коју се аплицира у Амбасади Нигерије у Будимпешти.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Нема закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Поред корона вируса који је у експанзији у Нигерији, присутне су и друге болести као што су маларија, жута грозница и сл.

За више информација консултовати сајт Светске здравствене организације.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – По градовима, поред дневних контрола, у ноћним сатима присутне су полицијске и војне патроле, као и контролни пунктови, с тим да их на међуградским путевима (током ноћи) нема.

ТРАНСПОРТ – У већини градова не постоји јавни превоз.

Није могуће управљати моторним возилима са интeрнационалним дозволама или српским.

ОСТАЛО – Плаћање се врши у локалној валути наира. Поред званичног курса постоји тзв. паралени који је око 30 процената повољнији. Плаћање кредитним картицама није сигурно.

Контакти:

Приликом боравка у Нигерији , за конзуларну помоћ помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Абуџи, на адреси -11, Rio Negro Close, Maitama, Abuja, путем следећег контакт телефона : +234 805 973 8141, +234 805 973 81 45; и елeктронске адресе: serbconsabuja@gmail.com