ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа  у транзиту неопходна је виза

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Сходно одлуци Mинистарства здравља и социјалних послова Републике Намибије, почев од 25.08.2022. укинута је обавеза поседовања негативног ПЦР теста и сертификата о вакцинацији против ковида19 и у земљу се може ући без икаквих ограничења.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Визе су потребне, укључујући и за носиоце путног листа у транзиту, али само ако напушта аеродромску међународну зону. Рок важења пасоша ради путовања мора бити 6 месеци од дана планираног уласка. Додатно, морају постојати две слободне странице у пасошу приликом уласка у земљу. Тренутно, за улазак или излазак из земље путем авиона је неопходан негативан PCR тест на COVID-19 или ће туристи бити смештени, о њиховом трошку, у болничке центре, у трајању од најмање 10. дана.
 

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ТРАНСПОРТ – Ради управљања моторним возилом, поред националне возачке дозволе, неопходно је поседовати међународну возачку дозволу.

Контакти:

Приликом боравка у Намибији за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Луанди, Ангола, која на нерезиденцијалној основи покрива Намибију, путем следећег контакт телефона: + 244 / 222-321-421, + 244 / 222-327-240, + 244 / 222-320-393 и електронске адресе: srb.emb.angola@mfa.rs .