ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту није  неопходна виза али не сменапуштати међународни простор аеродрома.

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Држављанима Републике Србије потребна је виза, осим носиоцима дипломатских и службених пасоша Републике Србије. Виза се прибавља у Амбасади Краљевине Марока у Београду. За улазак у Мароко потребно је поседовати важећи пасош и визу.
Није прописано поседовање новчаног износа по дану боравка. Уколико се уноси новац у износу од 100.000 мароканских дирхама или више (око 10.000 евра), потребно га је пријавити на царини, уз потврду о пореклу новца.Потврда која се добија том приликом на царини, мора се показати приликом напуштања Марока, а важи за један боравак и у трајању од највише 6 месеци. За сваки унос новца већи од 1.000 евра потребно је имати потврду о пореклу новца. 
Дозвољен је унос 1 л било ког алкохолног пића, као и унос једног бокса цигарета или 200 гр дувана.
Увоз кућних љубимаца подлеже обавезном поштовању међународних норми.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Нема закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена ситуација је генерално добра. Вакцинација није обавезна. Здравствене услуге и лекови су скупи.
Актуелну ситуацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – У Мароку је безбедност на високом нивоу.
Постоји опасност од џепарења и крађе, нарочито у туристичким местима и тамо где се окупља већи број људи.
Такође, треба избегавати заустављање на путевима, независно од доба дана, ван насељених места, због опасности од напада и пљачке.

ТРАНСПОРТ – Мароко има већи број аеродрома: Казабланка, Маракеш, Агадир, Танжер, Фес, Ужда, Рабат, Надор.
Железничка мрежа је развијена. Постоје три главне железничке линије, и то: Танжер-Рабат, Казабланка, Ел Жадида-Маракеш и Кенитра-Ужда, на којима је превоз безбедан и комфоран. Постоји и TGV линија брзог воза Казабланка-Танжер.
У случају саобраћајне незгоде, обавезно је позвати полицију да сачини записник о увиђају, а ни у ком случају не треба пристати на неку врсту нагодбе са каснијим плаћањем.

ОСТАЛО – Национална валута у Мароку је дирхам.
У свим приликама, препоручује се пристојно и дискретно понашање и, нарочито, поштовање према религијским објектима и обележјима.

Контакти:
Приликом боравка у Краљевини Мароко, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Рабату, адреса: Rue Ahmed Mouline 24, Souissi, путем контакт телефона +212537752201 и електронске адресе ambrsrabat@gmail.com