ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ                                                                         
У Јемену је грађански рат и дошло је до додатног погоршавања политичко-безбедносне ситуације. Овакав развој је за последицу имао повлачење већине дипломатско-конзуларних представништва из главног града Сане.
Апелујемо на грађане Р. Србије да избегавају одласке у Јемен по било ком основу.
У случају неопходности путовања, потребно је да се грађани Р. Србије јаве Амбасади Републике Србије у Кувајту, која покрива Јемен на нерезидентној основи.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:                                                                                                        

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Према подацима Светске здравствене организације у Јемену влада епидемија колере од које болује велики број лица. Осим колере, присутне су и друге заразне болести, које су последица недостатка хигијене и нечистоће.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Грађанима Републике Србије се не препоручује путовање у Јемен, а онима који се одлуче на то, саветује се додатан опрез и праћења информације о безбедносној и здравственој ситуацији.

Контакти:                                                                                                                                                   
Приликом боравка у Јемену, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Држави Кувајт (адреса: Bayan, Block No. 13, StreetNo.1, VillaNo.18,Safat13066,P.O.Box20511 KUWAIT), са следећим контакт телефонима: +965 253 75 042; +965 253 75 045 и електронским адресама: embrskw@gmail.com; serbkonzkw@gmail.com, која нерезиденцијално покрива Јемен.