ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Визе су потребне, укључујући и за носиоце путног листа у транзиту, али само ако напушта аеродромску међународну зону. Рок важења пасоша ради путовања мора бити 6 месеци од дана планираног уласка. Додатно, морају постојати две слободне странице у пасошу приликом уласка у земљу. Тренутно, за улазак или излазак из земље путем авиона је неопходан негативан PCRтест на COVID-19 или ће туристи бити смештени, о њиховом трошку, у болничке центре, у трајању од најмање 10. дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Не постоји обавеза вакцинације лица која долазе у Боцвану, осим оних која долазе из региона са маларијом или жутом грозницом, а према регулативи Светске здравствене организације. Држављани Р. Србије нису у обавези да поднесу потврде о вакцинацији уколико долазе из Србије

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Имајући у виду високи степен криминала, посебно у ужим градским центрима, не препоручују се самостални изласци у небезбедне зоне, посебно не у вечерњим часовима. У продајним центрима препоручују се само места која су обезбеђена, најчешће у склопу већих шопинг центара. Иако су простори за играње деце безбедни, ипак децу не треба испуштати из вида. Сва јавна места имају обезбеђене паркинге и прилазе за лица са посебним потребама и лица у инвалидским колицима. Број Полиције је 10111, на целој територији.

ТРАНСПОРТ – Ради управљања моторним возилом, поред националне возачке дозволе, неопходно је поседовати међународну возачку дозволу, односно званични превод исте на енглески језик сачињен у дипломатско-конзуларном представништву Р.Србије у ЈАР.
Општи предуслов је да су национална или међународна возачка дозвола издати пре датума одобрења привременог или сталног боравка.

ОСТАЛО – Електрична енергија је 220V/50, односно потребан је одговарајући адаптер, који се може купити у скоро свакој самопослузи. Мобилна телефонија, уз роминг, нормално функционише са СИМ картицама из Р. Србије. Званични језик је енглески.

Контакти:
Приликом боравка у Боцвани за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Преторији, Јужна Африка, која на нерезиденцијалној основи покрива Боцвану, путем следећег контакт телефона: + 27 (0) 12 460 56 26 и електронске адресе: info@srbembassy.org.za