Zahvalnost Gruziji na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije

02. dec 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, na marginama Ministarskog saveta OEBS-a u Stokholmu, sastao se sa ministrom inostranih poslova Gruzije Davidom Zalkalianijem.

Ministar Selaković je ocenio da su naši bilateralni odnosi tradicionalno prijateljski i da kontinuirano napreduju, napominjući da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje.

Posebno je izrazio spremnost za dalje jačanje međusobnog političkog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima, i pozvao je šefa diplomatije Gruzije da poseti Srbiju.

Selaković se osvrnuo na nedavno održane bilateralne političke konsultacije dva ministarstava spoljnih poslova, ukazavši na izuzetan značaj njihovog redovnog održavanja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Gruziji na principijelnoj poziciji poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju tzv. Kosova, kao i na čvrstoj podršci koju nam pruža u okviru međunarodnih organizacija.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Selaković je preneo našu spremnost za  povezivanje privreda, posebno ukazujući na mogućnosti intenziviranja saradnje u brojnim oblastima.