GK Rijeka: Petrović na manifestaciji „Dani antifašizma u Karlovcu“

10. Jun 2021.
Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović prisustvovao je svečanom otvaranju izložbi ratnih fotografija „Drugi svetski rat u Rusiji" i učeničkih radova i plakata „Antifašizam, NDH, NOB, ZAVNOH", koje su postavljene u okviru manifestacije „Dani antifašizma u Karlovcu“.

Manifestacija je organizovana povodom obeležavanja 80. godišnjice ustanka i Dana antifašističke borbe, u organizaciji Udruženja antifašista Grada Karlovca, Ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, udruženja „Kordunašica" i „Židovi u Karlovcu", Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva i Srpskog narodnog veća u Karlovcu.

Program manifestacije obuhvata održavanje tribina „Čuvari antifašističke baštine" i „Antifašizam i fašizam u prošlosti i sada", kao i projekcije filmova „Bitka na Neretvi", „Zoja" i „Signali nad gradom".

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Hrvatskoj, zamenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Dejan Mihajlović, načelnik Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko i predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin.