ГК Ријека: Петровић на манифестацији „Дани антифашизма у Карловцу“

10. јун 2021.
Генерални конзул Републике Србије у Ријеци Горан Петровић присуствовао је свечаном отварању изложби ратних фотографија „Други светски рат у Русији" и ученичких радова и плаката „Антифашизам, НДХ, НОБ, ЗАВНОХ", које су постављене у оквиру манифестације „Дани антифашизма у Карловцу“.

Манифестација је организована поводом обележавања 80. годишњице устанка и Дана антифашистичке борбе, у организацији Удружења антифашиста Града Карловца, Амбасаде Руске Федерације у Републици Хрватској, удружења „Кордунашица" и „Жидови у Карловцу", Хрватско-руског друштва пријатељства и Српског народног већа у Карловцу.

Програм манифестације обухвата одржавање трибина „Чувари антифашистичке баштине" и „Антифашизам и фашизам у прошлости и сада", као и пројекције филмова „Битка на Неретви", „Зоја" и „Сигнали над градом".

Свечаности су присуствовали и представници Амбасаде Руске Федерације у Хрватској, заменик жупана из редова српске националне мањине Дејан Михајловић, начелник Управног одељења за друштвене делатности Града Карловца Драженка Сила Љубенко и председник Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске Фрањо Хабулин.