Selaković uputio čestitke novoj šefici diplomatije Francuske

20. maj 2022.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je čestiku Katrin Koloni, povodom imenovanja na mesto ministarke za Evropu i spoljne poslove Republike Francuske.

Selaković je poručio da je uveren da će Srbija i Francuska, koje su neraskidivo istorijski povezane, a danas strateški partneri, nastaviti da unapređuju tradicionalno bliske odnose i saradnju u duhu međusobnog razumevanja i u skladu sa evropskim vrednostima.

"Srbija je iskreno posvećena daljem unapređenju i jačanju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Francuskom", naveo je ministar, zahvalivši i na kontinuiranoj podršci Francuske našem procesu sprovođenja reformi na putu ka ostvarivanju  prioritetnog cilja – punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

"Uveravam Vas da je Republika Srbija snažno opredeljena za negovanje evropskih vrednosti i za očuvanje mira i stabilnosti u regionu kroz dijalog, u čemu sam uveren da ćemo i nadalje imati punu podršku Vaše zemlje", istakao je Selaković i čestitku zaključio izražavajući očekivanje da će u narednom periodu imati priliku da se sastane sa novom šeficom diplomatije Francuske.