Ministar Dačić primio čestitke Litvanije, Jordana i Sao Tome i Prinsipea

25. nov 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je čestitke povodom stupanja na dužnost od ministarke spoljnih poslova, saradnje i dijaspore Sao Tome i Prinsipea Edite Ten Žua, ministra inostranih poslova Litvanije Gabrijelijusa Landsbergisa i  ministra spoljnih poslova Jordana Ajmana Safadija.

Ministarka spoljnih poslova, saradnje i dijaspore Sao Tome i Prinsipea Edite Ten Žua čestitala je PPV i MSP Dačiću stupanje na nove dužnosti i poželela mu puno uspeha u njihovom obavljanju.

„Velika mi je čast što ću nastaviti da jačam veze prijateljstva između naših institucija i zemalja, u nadi da će ovaj momenat biti još jedan korak u unapređenju postojećih odnosa i jačanju već ostvarenih rezultata u okviru saradnje između Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe i Republike Srbije.

Molim Vas da primite naše čestitke na Vašem imenovanju, želimo Vam uspeh u obavljanju ove važne misije koja Vam je poverena,“ napisala je ministarka Ten Žua.

Litvanski ministar inostranih poslova Gabrijelijus Landsbergis takođe je čestitao ministru Dačiću stupanje na dužnosti prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova.

„Uveren sam da će tokom Vašeg mandata naše zemlje dodatno ojačati partnerstvo u duhu evropskih vrednosti, međusobnog poštovanja i razumevanja, uložiti sve napore da unaprede trgovinsku i ekonomsku saradnju i unaprediti međuljudske odnose.

U ovim istorijskim i izazovnim vremenima, verujemo u ujedinjenu i jaku Evropu, pridržavajući se zajedničkih vrednosti. Mir i stabilnost našeg kontinenta su zajednička odgovornost.

Čvrsto verujem u spremnost Srbije da nastavi proces evropskih integracija i odigra vitalnu ulogu u našim zajedničkim naporima da stvorimo energičan, napredan i miran region na zapadnom Balkanu,“ navodi se u čestitki litvanskog ministra.

Ministar inostranih poslova Jordana Ajman Safadi čestitao je PPV i MSP Dačiću stupanje na dužnosti u Vladi i resoru spoljnih poslova.

„Radujem se nastavku saradnje sa Vama na brojnim pitanjima od zajedničkog interesa i daljem jačanju srdačnih odnosa između naše dve zemlje, odnosa za koje očekujem da nastave da se odlično razvijaju.

Primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog dubokog poštovanja i najtoplije želje,“ napisao je ministar Safadi.