Vašington: Ambasada Republike Srbije na sajmu obrazovanja Biroa za obrazovanje i kulturu Stejt Departmenta

04. avg 2022.
Biro za obrazovanje i kulturu Stejt Departmenta organizovao je od 2. do 4. avgusta najveći sajam obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. “Obrazovanje SAD” je program Stejt Departmenta koji okuplja više od 430 centara za savetovanje studenata u preko 175 zemalja.

Ovo je godišnji skup koji promoviše američko visoko obrazovanje međunarodnim studentima, a ujedno pruža mogućnost studentima iz Sjedinjenih Američkih Država da se informišu o uslovima studiranja u drugim državama. 

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu je uzela učešće na sajmu i predstavila mogućnosti za studiranje i studentsku razmenu, ključne oblasti ekonomskog razvoja i najzastupljenije obrazovne programe u Srbiji, kao i postojeća institucionalna partnerstva između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti obrazovanja.

Štand Ambasade Republike Srbije bio je jedan od najposećenijih na sajmu, imajući u vidu da će Beograd biti domaćin regionalnog foruma programa “Obrazovanje SAD” za Evropu i Evroaziju u organizaciji Stejt Departmenta od 19. do 21. septembra ove godine.