Skoplje: Ambasadorka Jovanović sa potpredsednikom Vlade Dimitrovim

27. Jul 2021.
Ambasadorka Republike Srbije u Skoplju Nevena Jovanović sastala se sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije zaduženim za evropske poslove Nikolom Dimitrovim.

Ambasadorka Jovanović prenela je potpredsedniku Vlade Dimitrovu podršku Srbije evrointegracijama Severne Makedonije i naglasila da je celom regionu mesto u Evropskoj uniji. 

Takođe, ambasadorka je istakla da je članstvo u EU glavni spoljnopolitički prioritet Republike Srbije i da nas samo jak i povezan region brže vodi ka evrointegracijama.

Ekonomsko povezivanje je ono čemu kao region treba da budemo posvećeni i da maksimalan doprinos damo uspehu zajedničke inicijative „mini šengen“, rekla je ambasadorka Jovanović.

Potpredsednik za evropske poslove Dimitrov istakao je značaj regionalne saradnje u pripremi za članstvo u Evropskoj uniji, kao i jačanja stabilnosti i otpornosti regiona.

Sagovornici su izrazili  očekivanje da će se pozitivan trend u bilateralnoj saradnji Republike Srbije i Republike Severne Makedonije nastaviti, kako u pogledu ekonomskog i socijalnog jačanja regiona, tako i u smislu izgradnje zajedničke evropske budućnosti.