Prag: Sastanak u Ambasadi sa predstavnicima srpske nacionalne zajednice

01. dec 2022.
U Ambasadi Republike Srbije u Pragu održan je sastanak sa predstavnicima srpske nacionalne zajednice.

 


 

Sastanku su prisustvovali ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, ambasador Srbije u Pragu Berislav Vekić, i predsednici svih udruženja srpske nacionalne zajednice uključujući predsednike „Češko-srpske asocijacije“, udruženja „Lastavica“, srpskog kulturnog udruženja „Radost“, udruženja „Luka Prag“, udruženja „Vidovdan – Karlovi Vari“, udruženja „Rodoljub“ i udruženja „Knez Lazar“.

Ministar Milićević predstavio je prisutnima plan i program, a predstavnici srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici izneli su svoje dosadašnje rezultate rada i planove za buduće aktivnosti.

Takođe, zahvalili su ministru Milićeviću i ambasadoru Vekiću na organizovanju sastanka, na kojem su se prvi put na jednom mestu okupili svi predstavnici srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici.

Na sastanku je predstavljen i jedan od značajnijih privrednih događaja koji će se održati početkom naredne godine u Pragu, reč je o Češko-srpskom privrednom balu, koji će biti važan društveni događaj za ekonomske i spoljnotrgovinske odnose Srbije i Češke, kao i za povezivanje privrednika iz reda srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici sa državom maticom.