Софија: Отворен почасни конзулат Републике Србије у Благојевграду

19. mai 2023.
У присуству представника министарстава спољних послова Републике Србије и Републике Бугарске и других бугарских институција, председника општинског савета Благојевграда, , представника БПЦ, почасних конзула акредитованих у Бугарској, као и великог броја житеља наведеног града, свечано је отворен почасни конзулат Републике Србије, којим ће руководити почасни конзул Митко Солаков.

Конзулат су званично отворили амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић. градоначелник Благојевграда Илко Стојанов и почасни конзул Митко Солаков.

Амбасадор Јовић је истакао велико задовољство због овог чина, додавши да је почасни конзулат отворен захваљујући заједничком ангажовању обе стране, и да је управо и то доказ чврстог опредељења две државе да наставе у истом правцу, да још више продубе своје везе, поспеше сарадњу и заједничким напорима допринесу стварању стабилног, безбедног и економски просперитетног региона. Оценио је да ће управо рад и посвећени ангажман почасног конзула допринети развоју и јачању сарадње пре свега у области културе, економије и туризма.

Поред наведеног, амбасадор је присутнима пренео очекивање да ће просторије конзулата бити доступне свима, не само пријатељима из света политике и бизниса, него и обичним људима.

Након свечаног отварања, приређен је пригодан културно уметнички програм фолклорног ансамбла Пирин.