gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 24. mart 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: "Vlada će nastaviti da šalje avione po srpske državljane"
+ larger fontnormal font- Smaller font
 Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Vlada nastaviti da šalje avione tamo gde je to moguće, kako bi prevezli srpske državljane koji su ostali zarobljeni zbog prekida međunarodnog saobraćaja i pandemije Covid-19. .

"Na aerodromima u Dohi, Moskvi i Parizu sakupili su ljude iz celog sveta. U Dohu su stigli iz Vijetnama, Tajlanda, sa Balija, iz Australije. Na letu iz Moskve smo imali jednu grupu koja je stigla sa Kube ali i ljude iz tog celog regiona", rekao je Dačić za Studio B.

On je rekao da su avioni Er Srbije juče poslati u Dohu, Moskvu i Pariz, a da će danas još jedan avion odleteti u Pariz, jer se tu skuplja veliki broj ljudi iz raznih krajeva.

Vlada Republike Srbije će pokušati da organizuje i letove prema još nekim gradovima u centralnoj Evropi ali i za SAD, gde ima mnogo srpskih studenata i poslovnih ljudi, rekao je ministar spoljnih poslova.

On je istakao da su prioritet bolesni, učenici, studenti i poslovni ljudi.

Dačić je potvrdio da je još jedan srpski diplomata u Švajcarskoj oboleo od Covid-19.
Ministar je izrazio nadu da je prvi diplomata koji je bio zaražen ozdravio.
"Ne znam da li je izlečen, jer kada se javio u Švajcarskoj na kontrolu rekli su mu da nemaju testove", naveo je Dačić.

Dačić je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju vladinih mera koje su bazirane na preporukama Svetske zdravstvene organizacije, kako bi se sprečilo širenje Covid-19, jer kako je rekao, ako ne poštujemo mere nećemo imati uspeh, a to će na kraju pogoditi sve.