gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Kairo: Egipatski dnevnik ugostio ambasadora Vukadinovića Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 01. oktobar 2020.
altEgipatski dnevni list „Ivent magazin njuz" tradicionalno ugošćuje ambasadore, pod sloganom „Širimo ljubav", te je 1. oktobra objavio razgovor sa ambasadorom Srbije Jugoslavom Vukadinovićem, koji je obavljen tokom ručka, na kome je služeno nacionalno jelo „košari". Ambasador Vukadinović zahvalio se na gostoljubivom gestu i primetio da postoje sličnosti dve zemlje kada su u pitanju hrana i muzika. U razgovoru o svakodnevnim temama, ambasador je govorio i o sportu, turističkim vezama dve zemlje, Srbima u Egiptu i tradicionalno dobrim odnosima dve zemlje još iz doba nekadašnje SFRJ.


Opširnije...
 
Bukurešt: Ambasador Tomašević predstavio Srbiju na TV Trevl miks Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 23. septembar 2020.
altAmbasador Stefan Tomašević dao je intervju za rumunsku nacionalnu turističku televiziju „Trevl miks", u kome je predstavio istoriju Srbije, turističke destinacije, srpsku hranu, festivale, kao i najznačajnije istorijske ličnosti.
Opširnije...
 
Tokio: Izložba slikarke Marijane Anđelić i koncert „Iz Srbije svetu" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 22. septembar 2020.
slikaSrpska umetnica Marijana Anđelić imala je izložbu slika „Himna cveća" od 12. do 22. septembra u gradu Saitama, u kompleksu Nikija, koji je registrovan kao nacionalno materijalno kulturno dobro. Izložbu su podržali Ambasada Srbije, Asocijacija za promociju muzičke saradnje između Srbije i Japana, Društvo Srbija-Japan i japanski uvoznik srpskih vina Makoto Investments.
Opširnije...
 
Sofija: Ambasada na manifestaciji „Evropski dani nasleđa" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
nedelja, 20. septembar 2020.
altAmbasada Srbije u Sofiji učestvovala je na manifestaciji „Dani evropskog nasleđa" koja se tradicionalno organizuje u glavnom gradu Bugarske, u saradnji Ministarstva kulture, Uprave grada Sofija, Ambasade Francuske i Francuskog kulturnog instituta. Reč je o manifestaciji koja se održava svakog trećeg vikenda u septembru, i to u više od 50 evropskih država, s ciljem da široj publici predstavi objekte i građevine od posebnog kulturno-istorijskog značaja, uključujući i pojedine ambasade i rezidencije. Ambasada Srbije bila je otvorena 20. septembra u periodu od 11 do 15 časova, a 200 građana imalo je priliku da je poseti i da se informiše o istorijatu objekta.
Opširnije...
 
Moskva: „Srbija u mom srcu" deseti put Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 17. septembar 2020.
takmicenje moskvaJubilarno, deseto takmičenje ruskih učenika u pevanju i recitovanju srpskih pesama „Srbija u mom srcu" održano je 17. septembra u Udruženju pisaca Rusije, u organizaciji Društva rusko-srpskog prijateljstva i Ambasade PC u Moskvi.
Opširnije...
 
Moskva: Ambasador Lazanski dao intervju za TV „Rusija 24" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 15. septembar 2020.
lazanskiTelevizija „Rusija 24" emitovala je 15. septembra intervju s ambasadorom Miroslavom Lazanskim u emisiji „Globalni razgovor" rektora Diplomatske akademije MSP Rusije Aleksandra Vladimiroviča Jakovenka.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>