gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Њу Делхи: Србија као дестинација за ђачке екскурзије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 26. децембар 2018.
prezentacijaТуристичке и културне знаменитости Србије представљене су власницима и директорима приватних основних и средњих школа у Њу Делхију, како би своје ученике слали на екскурзије у нашу земљу. Презентацију у Амбасади Србије водили су амбасадор Владимир Марић и његова заменица Љиљана Белојевић, који су поред туристичких атракција, приказали и спортске кампове. Догађај је организован у сарадњи са компанијом „Ев линкс", која већ организује путовања у Србију.
Опширније...
 
Рим: Амбасадор о ситуацији на Косову за „Радио Радикале" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 26. децембар 2018.
altАмбасадор у Италији Горан Алексић дао је интервју за „Радио радикале" поводом повећања такси на српске производе на Косову и Метохији и трансформације КБС у тзв. војску.
Опширније...
 
Токио: Амбасадор представио Србију на ТВ Осака Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 25. децембар 2018.
tokio tvАмбасадор у Јапану Ненад Глишић гостовао је на ТВ Осака у емисији ,,Вафусохонке", о старим јапанским занатима и традицији, у прилогу „Молбе страних амбасада - имате ли нешто за поправку?". Он је телевизијској екипи дао на поправку своју акустичну гитару из седамдесетих година, коју је произвела чувена јапанска компанија „Токаи", основана 1947. године. ТВ екипа однела је гитару у фабрику „Токаи" у граду Хамамацу, где је и поправљена.
Опширније...
 
Москва: „Бранислав Нушић" Дмитрија Жукова у Амбасади Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 24. децембар 2018.
knjiga nusicКњига „Бранислав Нушић", аутора Дмитрија Жукова, представљена је у Амбасади у Москви. Друго издање овог дела штампано је на иницијативу амбасадора Славенка Терзића уз финансијску подршку Експобанк ЈСЦ Београд.
Опширније...
 
Букурешт: Интервју амбасадора Бранковића месечнику „Балкан и Европа" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 24. децембар 2018.
altАмбасадор Бранко Бранковић дао је интервју румунском месечнику „Балкан и Европа", у коме је говорио о политичким, дипломатским и економским везама Србије и Румуније.
Опширније...
 
Најроби: Амбасадор преузео награде за „Монтевидео" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 23. децембар 2018.
altФилм „Монтевидео" освојио је две награде, за најбољи сценарио и за продукцију, на Међународном фестивалу спортског филма у Најробију, првом те врсте организованом на афричком континенту. Награде су уручене амбасадору Драгану Жупањевцу, који је у току фестивала, учествовао и на панелу о улози филма у промоцији спорта.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>