gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
sreda, 30. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Seul: Otvorena izložba „Utisnuto u vremenu"
+ larger fontnormal font- Smaller font
IZLOZBA POSTAVKA_2Izložba moderne srpske umetnosti „Utisnuto u vremenu" svečano je otvorena u Seulu u galeriji Instituta za političke studije ASAN 29. oktobra. Predstavljena je savremena srpska grafika – izbor radova sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Izložba će biti otvorena do 9. novembra.

Izložba je realizovana povodom obeležavanja 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Koreje, u saradnji Ambasade sa Ministarstvom kulture Srbije i Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu. Otvaranju su prisustvovali brojni gosti iz korejskih državnih institucija, profesori i studenti sa Hankuk univerziteta za inostrane studije gde se uči srpski jezik, predstavnici medija, nevladinih organizacija, diplomatskog kora i srpski građani koji studiraju i rade u Koreji.

OTVARANJE IZLOZBE_1

Pozdravne govore su održali predsednik Instituta za političke studije ASAN Han Song-đo i ambasador Zoran Kazazović, koji je ukazao na odlične odnose Srbije i Koreje u proteklih 30 godina, njihovo stalno unapređivanje i širenje oblasti saradnje, posebno na međunarodnom planu i zaštiti kulturne baštine. Dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu Dimitrije Pecić je gostima tokom obilaska izložbe objašnjavao tehnike izrade radova i istorijat grafičke umetnosti u Srbiji.

alt

Tekstovi o otvaranju izložbe moderne srpske grafike povodom 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Koreje, objavljeni su na portalu „Konas" na korejskom jeziku i u dnevniku "Koria tajmz" na engleskom jeziku.

alt

U tekstu na portalu "Konas" navodi se da grafika u Srbiji ima dugu tradiciju, koja datira još od 14. i 15. veka, da je FLU u Beogradu osnovan 1937. godine pod imenom Akademija likovnih umetnosti, a da je današnje ime dobio 1973. godine kada je postao deo Univerziteta umetnosti u Beogradu.