gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
sreda, 23. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Rim: Predstavljeni kinematografski potencijali Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
kinematografijaAmbasada u Rimu učestvovala je 19. oktobra na konferenciji za medije Filmske komisije Rim Lacio u Auditorijumu Parko dela Muzika, gde se od 17. do 27. oktobra održava Međunarodni filmski festival u Rimu.

Ministar savetnik u Ambasadi Tatjana Garčević predstavila je podsticaje Vlade Srbije za produkciju audio-vizuelnih dela. Učesnicima se putem video linka obratio Miloš Pavlović, dekan Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, čiji studenti su od prošle godine, na inicijativu Ambasade, uključeni u MASTER KLAS program, zajedno sa studentima čuvenog Univerziteta Sapijenca.

Umetnički direktor Filmskog festivala Gabrijela Karluči govorila je o nedavnom ekskluzivnom gostovanju najnovijih italijanskih filmskih ostvarenja u Beogradu i o organizovanom odlasku italijanskih filmskih producenata u Srbiju radi upoznavanja sa mogućnostima za snimanje filmova i TV programa u Srbiji.

kzn

Na konferenciji su učestvovali Marčelo Foti i Adriano DeSantis, direktor i dekan Filmske škole Ćentro Sperimentale iz Rima, Marijela Trokoli iz Ministarstva za zaštitu kulturnih dobara i aktivnosti Italije, Lućijano Sovena, predsednik Filmske komisije Lacio Rim, Enriko Bufalini, direktor Istorijskog arhiva Luće, Andrea Minuz, rukovodilac master klasa sa Departmana za istoriju umetnosti i spektakla sa Univerziteta Sapijenca, Pilar Vilanueva Romero, savetnik Ambasade Kraljevine Španije.