gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
subota, 19. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Rim: Ambasador Aleksić održao predavanje na Festivalu diplomatije
+ larger fontnormal font- Smaller font
altAmbasador Goran Aleksić je 17. oktobra održao predavanje studentima na Internacionalnom univerzitetu u sklopu 10. Festivala diplomatije, koji se tradicionalno održava u Rimu. Ambasada već treću godinu učestvuje u programu Festivala diplomatije, a Agencija H0BA objavila je članak o predavanju ambasadora Gorana Aleksića.

Studentima su predstavljene aktuelne prilike i glavni spoljnopolitički prioriteti Srbije, sa posebnim osvrtom na proces pridruživanja Evropskoj uniji. Ambasador je istakao i vrlo povoljan investicioni ambijent koji su već prepoznali mnogi inostrani investitori, među kojima je značajan broj italijanskih kompanija. Posebno se osvrnuo na tradicionalno bliske i prijateljske odnose Srbije i Italije, koji ove godine beleže 140. godišnjicu od njihovog uspostavljanja, kao i 10. godišnjicu strateškog partnerstva.

alt

Izlaganje je završeno interaktivnom diskusijom sa studentima, kojima je ambasador Aleksić takođe približio turističke potencijale Srbije, a reči je bilo i o istaknutim Srbima iz sveta nauke, umetnosti, književnosti i sporta, čija su dostignuća prepoznata u Italiji i celom svetu.