gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
petak, 04. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Beč: Počeli „Dani Srbije i Srpske"
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dani RS_6Manifestacija „Dani Srbije i Srpske" koju su zajedno organizovale Ambasada Srbije, Kancelarija predstavništva Republike Srpske u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču, svečano je otvorena 4. oktobra kulturno-umetničkim programom u prostorijama salona Kursalon Hubner u Beču.

Na otvaranju je govorio v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova Aca Jovanović koji je prisutne podsetio na kulturne, istorijske i političke veze Beograda i Beča.

Nastupali su prvaci opere Narodnog pozorišta iz Srbije Jadranka Jovanović, Jasmina Trumbetaš-Petrović i Dejan Maksimović uz pratnju Banjalučke filharmonije. Kulturno-umetnički program upotpunila su KUD „Mokranjac" i „Branko Radičević" iz Beča, kao i KUD „Una" iz Novog Grada.

Dani RS_7

Manifestacija „Dani Srbije i Srpske" trajaće do 30. oktobra. Na raznim lokacijama u Beču održaće se pozorišne predstave pozorišta iz Beograda i Banja Luke, izložbe, te drugi događaji koji promovišu srpsku kulturu, kao i privredni forumi.

Dani RS1
Otvaranju manifestacije prisustvovali su ugledne zvanice iz javnog i kulturnog života Republike Srpske i Srbije, predstavnici dijaspore u Austriji, kao i gosti iz javnog života Austrije.