gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 15. март 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Бразилија: Српски пијаниста отворио „Бразилија џез митинг"
+ larger fontnormal font- Smaller font
Djordje Nesic_PlakatЂорђе Нешић, српски пијаниста са дугогодишњом интернационалном каријером, отворио је 9. марта фестивал „Бразилија џез митинг" у "Каиша Културал" y Бразилији, уз подршку Амбасаде Србије у Бразилу.

Током соло наступа представио је дела домаћих композитора Василија Мокрањца, Дејана Деспића и Марка Тајчевића. У дугом делу концерта, наступио је са бразилским сопраном Дијаном Данијели, изводећи мешавину наше и бразилске класичне музике, уз мотиве самбе али и џез детаља. У публици су, између осталих, били амбасадори из нашег региона и представници дијаспоре.

Уочи концерта, пијаниста је посетио Амбасаду PC у Бразилији, где је током сусрета са амбасадором Вељком Лазићем, истакао спремност за сваки вид сарадње, са циљем промоције српског стваралаштва.

Djordje Nesic_konc
Наступ Ђорђа Нешића је у бразилским културним круговима оцењен као успешан, а публика је истакла фузију српског и бразилског стваралаштва као веома допадљиву. Догађај је био медијски пропраћен, вест о наступу нашла се на готово свим културним порталима Бразилије.