gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Ђурић посетио епископа Епархије источноамеричке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 16. јануар 2021.
thumbnail Screenshot_20210116-030247_Samsung_InternetАмбасадор Србије у САД Марко Ђурић званично је посетио епископа Епархије источноамеричке Иринеја у епископској резиденцији надомак Њујорка.

Том приликом амбасадор и епископ су разменили идеје о сарадњи између српског дипломатског представништва и српских православних епархија у САД и поклоне у име узајамног поштовања и будуће сарадње, објављено је на сајту СПЦ Епархије источноамеричке.

Ове године, која представља важну прекретницу и за САД и за Србију, издвајају се две значајне годишњице, наводи се на сајту СПЦ Епархије источноамеричке.

"Значајно је да славимо 140. годишњицу успостављања дипломатских односа између наше две земље - 1881. године, наше две земље су размењивале изасланике, трговале робом и потписивале значајне међународне уговоре, од којих је један број и данас на снази", наводи се у саопштењу СПЦ.

Из Епархије источноамеричке додају да се "поносе чињеницом да су током оба светска рата односи Србије и Сједињених Држава остали непоколебљиви и да су се као савезници борили за слободу и заједничке вредности".

Многи слободољубиви Срби створили су свој дом у Сједињеним Америчким Државама и ти, како пише СПЦ, "амерички Срби су позитивно утицали и обогатили историју своје нове Домовине, док су у срцу носили Отаџбину".

Дуги важан јубилеј ове године је стогодишњица оснивања прве српске православне епархије у САД и Kанади, наводе из Епархије источноамеричке
Опширније...
 
Доха: Амбасадор Поздерац за „ГПД Нетворк" о Србији и везама с Катаром Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 15. јануар 2021.
altАмбасадор Србије у Дохи Јасминко Поздерац дао је интервју за „Глобал паблик дипломаси нетворк".
Опширније...
 
Вашингтон: Амбасадор Ђурић: Верујем да ће односи са САД прерасти у нешто значајно Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 14. јануар 2021.
marko.djuricАмбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић изјавио је да је 140 година дипломатских односа Србије и САД невероватан историјски јубилеј, као и да верује да ће се дугогодишње партнерство претвори у нешто још значајније и садржајније.
Опширније...
 
Најроби: Амбасадорка Републике Кеније која из Париза акредитована у Републици Србији посетила Амбасаду Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 14. јануар 2021.
altАмбасадорка Кеније Џуди Вакунгу, која је из Париза акредитована у Републици Србији, током боравка у Најробију посетила је амбасадора Драгана Жупањевца у Амбасади РС у Најробију.
Опширније...
 
Ђурић: Циљ да увећамо српски Kокус у Kонгресу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 11. јануар 2021.
123456789Амбасадор Србије у САД Марко Ðурић изјавио је да наша амбасаде у Вашингтону настоји да оствари што више контаката са новоизабраном америчком администрацијом, као и да у наредном периоду интензивно радити на томе да се увећа Српски кокус у Kонгресу.
Опширније...
 
Техеран: Амбасадор Тодоровић код председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом Пезешкијанa Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 11. јануар 2021.
altAмбасадор Драган Тодоровић састао се са новим председником Парламентарне групе пријатељства са Србијом у иранском Парламенту Масудом Пезешкијаном, којем је честитао на постављењу и пожелео успех у раду.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>