gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Мартин: Изложба Музеја Војводине о Словацима Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 21. септембар 2017.
MARTIN 2109017У Етнографском музеју Словачког народног музеја у историјском граду Мартину, под покровитељством Амбасаде Србије у Словачкој, 21.септембра је отворена изложба Музеја Војводине под називом "Иза гора и долина - три века Словака у Војводини", посвећена представљању идентитетских карактеристика Словака у Војводини. Изложба, коју је отворио амбасадор Србије Шани Дермаку, у Мартину ће бити отворена до 15. децембра, а после тога у Народном музеју Словачке у Братислави.
Кључне речи: Словачка
Опширније...
 
Вишеград: Додељена захвалница Конзулату Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 20. септембар 2017.
Slava Visegrad_20092017__1На свечаном пријему одржаном у Дому културе у Вишеграду, 20. септембра, поводом обележавања крсне славе општине Вишеград – Мале Госпојине, Генералном конзулату Републике Србије у Бања Луци додељена је Захвалница за несебичну помоћ и сарадњу.
Опширније...
 
Солун: Србија и Грчка - 150 година борбе за европски Балкан Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 14. септембар 2017.
solun izlozba_14092017У Музеју Македонске борбе у Солуну, од 14. септембра до 14. октобра отворена је изложба „Србија и Грчка - 150 година борбе за европски Балкан", у организацији Историјског музеја Србије, уз подршку МСП и наших ДКП у Грчкој.
Кључне речи: Грчка
Опширније...
 
Каиро: Изложба „Утисци о Србији“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 12. септембар 2017.
Kairo izlozba_12092017 Изложба „Утисци о Србији“, сликарке Ламие Ел Сајед отворена је у Културном центру Махмуд Мокхтар 12. септембра, на иницијативу Амбасаде Србије у Египту. Колекција слика посвећена је бројним српским историјским споменицима, природи, али и људима и добра је прилика да се египатска публика упозна с нашом земљом.
Кључне речи: Египат
Опширније...
 
Најроби: Српске заставе на фудбалском турниру у Кибери Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 11. септембар 2017.
najrobi 11092017_2Председница добротворног друштва „Умоџа" позвала је амбасадора Србије у Кенији Драгана Жупањевца да присуствује добротворном фудбалском турниру и културном програму, који је организован у Кибери, у знак захвалности Амбасади Србије, која је помогла да двојица младих фудбалера из Кеније дођу у Србију на школовање и пронађу ангажман у једном од наших клубова.
Кључне речи: Кенија
Опширније...
 
Будимпешта: Дани Србије у задужбини Саве Текелије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 07. септембар 2017.
budimpesta 07092017_1Манифестација „Дани Србије - Види Србију" одржана је 7. септембра у Будимпешти, у задужбини Саве Текелије, уз подршку Амбасаде Србије и Туристичке организације Србије.
Кључне речи: Мађарска
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>