gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Солун: Економске везе Србије и Грчке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 23. новембар 2017.
solun privreda_23112017Грчко-српској привредној комори са седиштем у Солуну, председничким декретом признат је статус међународне коморе, а тим поводом у Генералном конзулату организован је скуп о унапређењу економске сарадње Србије и Грчке.
Опширније...
 
Токио: О Римљанима на простору Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. новембар 2017.
Tokio kultura_Endo_20112017Амбасада Србије у Токију организовала је културни догађај под називом „Култура древних Римљана у Србији кроз пет чула" на коме су представљени римски локалитети и императори на простору Србије.
Опширније...
 
Праг: Приказана хронологија страдања Срба на Косову Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. новембар 2017.
Prag film„Универзум бола", документарни филм аутора Ранка Ћиновића, хронолошки приказ страдања Срба на Косову и Метохији, приказан је у Дому националних мањина у Прагу, уз подршку Амбасаде Србије. У филму се наводи да се трага за 547 несталих особа и да је до сада идентификовано 367 тела страдалих Срба у покрајини.
Опширније...
 
Фиренца: Отворена школа српског језика за децу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 11. новембар 2017.
Rim skola_11112017Школа српског језика за децу узраста од 5 до 10 година почела је са радом у Фиренци, на иницијативу и подршку Амбасаде Србије у Риму и почасног конзулата РС у Фиренци, у организацији удружења српске дијаспоре „Сингидунум" и „Старт арт проџектс".
Опширније...
 
Загреб: Одигран „Марко Краљевић од предања до реповања“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 08. новембар 2017.
predstava cro_08112017_02Интерактивна представа „Марко Краљевић од предања до реповања", која има за циљ да подигне свест о српској традицији и култури, да развије знања, вредности и ставове према нематеријалној културној баштини, гостовала је у Хрватској, у Крњаку и Загребу. Представу су извели Дечији културни центар из Београда и Удружење драмских уметника Србије, у организацији Амбасаде Србије, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону МСП, Митрополије загребачко-љубљанске СПЦ, Српског народног вијећа и уз подршку Града Београда.
Опширније...
 
Буенос Аирес: „Реквијем за госпођу Ј" победник фестивала, амбасадорка Србије примила признање Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 07. новембар 2017.
buenos aires_08112017Филм „Реквијем за госпођу Ј", српског редитеља и сценаристе Бојана Вулетића, изабран је за најбољи филм из Источне и Централне Европе на фестивалу „Источно од Плате" у Перуу и Аргентини. Организатори фестивала су били „Сода Филм" из Перуа и „Киноглас" из Аргентине, уз подршку амбасада Немачке, Словеније, Грузије, Чешке, Румуније и наше земље.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>