gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Ministarstvo Ministar Intervjui
subota, 16. maj 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: Srbija treba u diplomatiji da koristi što više svoje brendove
+ larger fontnormal font- Smaller font
thumbnail IMG-20200516-WA0000Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić gostujući u Jutarnjem programu na Happy TV i govoreći o diplomatskim aktivnostima Srbije, istakao je da će uskoro biti otvoren konzulat Republike Srbije u Monaku, gde je počasni konzul naše zemlje Goran Djoković.

Ministar je, ovom prilikom, istakao i da Srbija treba u diplomatiji da koristi što više svoje brendove, kao što je srpski teniser Novak Djoković za koga su ga pitali mnogi svetski državnici.

"Novak uvek pita šta možemo da uradimo. Radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošlje loptice ili reket sa autogramom", rekao je Ivica Dačić i dodao da diplomatiji zemlje veliki doprinos pružaju državljani koji svojim radom i dostignućima prezentuju našu državu na najbolji način, te ih kao takve treba isticati.

Šef srpske diplomatije izrazio je zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori.

Dačić je rekao da do sada nije zabaleženo da se u nekoj zemlji hapsi vladika Srpske pravoslavne crkve.

''Prvi put dolazimo u situaciju da maltene počinje bratubilački rat između Srba i Crnogoraca, ma kako se ko zvao. Zamislite da mi sada hapsimo muftije ili biskupe'', rekao je Dačić.

Ministar je ocenio da je Republika Srbija, kada se podvuče crta, dobro prošla u borbi protiv koronavirusa sa smrtnošću oko dva odsto, kao i da će naša država verovatno uskoro proglasiti kraj epidemije.

Ivica Dačić smatra i da će Covid-19 biti centralna tema predsedničkih izbora u SAD, odnosno poreklo virusa i odnos sa Kinom, kao i da će po tom pitanju Bela kuća voditi borbu sa globalistima.