gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Ministarstvo Ministar Intervjui
petak, 24. april 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: Za Srbiju je najvažnije da je sednica SB UN održana i da je očuvana dinamika zasedanja
+ larger fontnormal font- Smaller font
altPrvi potpredsenik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić u uključenju za TV Prva rekao je da Vlada Srbije više neće organizovati humanitarne letove za prevoz naših državljana iz inostranstva, osim ako ne bude nekog izuzetka.

"Vlada Srbije više neće da organizuje humanitarne letove, nego se Air Serbia vraća svom poslu. Aerodrom nije ni bio zatvaran, tako da sada sve zavisi da li će i sa kim mogu da sarađuju i gde su još otvoreni aerodromi u Evropi", rekao je Dačić za TV Prva.

Šef srpske diplomatije istakao je da u ovom trenutku Evropska unija, ceo svet, kao i mi ne znamo kako će izgledati nivo relaksacije mera u narednom periodu.

Ministar navodi da kako epidemija slabi, idemo putem relaksacije mera, a da će se otvaranje granica usaglašavati sa okolnim zemljama.

Povodom današnje video sednice Saveta bezbednosti Ujedinjnih nacija na kojoj je razmatran izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (Unmik), Dačić je rekao da je za Srbiju najvažnije da je ona održana.

"Za nas je najvažnije da je održana sednica, da je očuvana ta dinamika zasedanja SB UN o Kosovu. Savet bezbednosti je ponovio pozive Prištini, i to ne samo da ukinu takse, nego i recipročne mere. Hvalili su konstruktivnost Srbije, navodeći da nismo preduzimali recipročne mere", naveo je šef srpske diplomatije.