gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Улазак у Србију
понедељак, 29. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Осигурање за моторно возило приликом путовања у Р. Србију
+ larger fontnormal font- Smaller font
У јуну 2011. године потписан је Мултилатерални споразум којим је Република Србија постала члан тзв. Подсистема регистарске ознаке, што значи да возила регистрована на територији држава потписница немају обавезу поседовања зелене карте међуанродне одговорности за возило на територији Србије (и других држава потписница). С тим у вези, од 01.01.2012., приликом вршења контроле возила на територији Србије, надлежни органи не захтевају зелену карту за возила регистрована на територији неке од следећих држава:
Андора, Аустрија, Белгија, Бугарска, Велика Британија, Грчка, Данска, Естонија, Исланд, Италија, Ирска, Кипар, Луксембурт, Литванија, Летонија, Мађарска, Малта, Немачка, Норвешка, Португалија, Пољска, Румунија, Словачка, Словенија, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Чешка, Швајцарска (укључујући и Лихтенштајн), Шведска и Шпанија.

Што се тиче Црне Горе чији је Национални биро постао пуноправни члан система од 1. фебруара 2012. године, потписан је билатерални споразум којим се уређује да образац зелене карте није потребан грађанима Црне Горе који својим возилима улазе на територију Републике Србије.

За управљање возилом у Републици Србији, зелена карта је и даље потребна грађанима преосталих земаља Система зелене карте које нису чланице тзв. Мултилатералног споразума: Русија, Белорусија, Украјина, Молдавија, Турска, Израел, Иран, Македонија, Албанија, БиХ, Тунис и Мароко.