gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularno Putovanja u inostranstvo
Aktuelne vesti za putovanje u inostranstvo
Sporazum o ukidanju viza sa Republikom Mjanmarskom Unijom Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 03. oktobar 2019.
1280px-Flag of_Myanmar_msp31019Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Mjanmarske Unije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, koji je potpisan u Nej Pi Duu, 29. januara 2019. godine, stupa na snagu 16. oktobra 2019. godine.
Opširnije...
 
Sporazum o ukidanju viza sa Republikom Surinam Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 01. oktobar 2019.
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Surinam o oslobađanju od obaveze pribavljanja viza za nosioce običnih, diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša, koji je potpisan u Paramaribu, 10. februara 2018. godine, stupio je na snagu 16. septembra 2019. godine.

Na osnovu ovog sporazuma, državljani Republike Srbije i državljani Republike Surinam, nosioci običnih, diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša, mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji druge države bez vize najduže 30 (trideset) dana.
Opširnije...
 
Štrajk trajekta u Grčkoj, 24. septembar Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 20. septembar 2019.
Prema potvrđenim informacijama iz Ministarstva pomorstva, u Grčkoj je za 24. septembar 2019. godine, zakazan štrajk zaposlenih na trajektima, tako da će tog dana biti obustavljene sve trajektne linije u toj zemlji. Štrajk će prema najavi organizatora – Panhelenskog pomorskog saveza početi u 06:00 časova i trajaće do 06:00 časova narednog dana.
Opširnije...
 
Teroristički napadi na Šri Lanci Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 15. maj 2019.
Povodom terorističkih napada u Šri Lanki, koji su se dogodili 21. aprila 2019. godine u prestonici ove zemlje gradu Kolombu, kao i u gradu Negombu (blizu Šri Lanke) i na istoku zemlje u gradu Batikaloa, državljanima Republike Srbije koji se nalaze u toj zemlji, preporuka je da poštuju savete lokalnih organa bezbednosti, odnosno hotelskog bezbednosnog osoblja i tur operatera.
Opširnije...
 
Nova pravila za unos lekova i medicinskih sredstava za ličnu upotrebu u UAE Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 19. mart 2019.
Ministarstvo zdravlja i prevencije UAE je uvelo nova pravila za unos lekova i medicinskih sredstava za ličnu upotrebu u UAE.
Opširnije...
 
Informacija povodom kolere u Zimbabveu (Harare) Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 19. oktobar 2018.
Nakon izbijanja epidemije kolere u Harareu i pgoršanja zdravstvene situacije širenjem zaraze u četiri susedne regije oko glavnog grada uvedeno je vanredno stanje i zabrana javnih okupljanja u Harareu. Do 25.09. u tom gradu je registrovano 6428 obolelih, a broj smrtnih slučajeva je porastao na 45. Za širenje kolere je odgovorna loša vodovodno-kanalizaciona mreža.

Prema analizama kriv zaraženih koje je obavila Svetska zdravstvena organizacija, ustanovljeno je da je uzročnik bolesti bakterija tipa Vibrio cholera serotyp O1 Ogawa.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća > Kraj >>