gototopgototop
utorak, 22. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tradicionalno prijateljski odnosi Srbije i Kenije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_Muturi_1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Nacionalne skupštine Republike Kenije Džastinom Muturijem.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo odnosima dve zemlje koje krasi tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i prvog predsednika Kenije Džoma Kenijate.

Šef diplomatije je zahvalio na podršci koju Kenija pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Ukazujući na odlične i tradicionalno prijateljske odnose Kenije sa Srbijom, predsednik Nacionalne skupštine Muturi je potvrdio nastavak podrške Kenije po pitanju KiM na bilateralnom i multilateralnom planu.

U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje unapređenje bilateralnih odnosa kroz razmenu poseta na svim nivoima i jačanje ekonomske i drugih oblika saradnje. Zajednički je ocenjeno da postoji obostrana želja da se odnosi dva naroda razvijaju, kao i da se saradnja u svim sferama intenzivira.

Dvojica sagovornika konstatovala su da ima mnogo mogućnosti za jačanje bilateralne saradnje Srbije i Kenije, posebno ekonomske, i da, s tim u vezi, treba dati poseban podsticaj privrednicima dveju zemalja.
Na kraju, ministar Dačić je istakao da će Srbija podržati kandidaturu Kenije za nestalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u periodu 2021-2022, na izborima koji će se održati u junu 2020. godine.

Ključne reči: Kenija Ivica Dačić