gototopgototop
понедељак, 25. фебруар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Oдноси између Србије и Француске традиционално добри и пријатељски
+ larger fontnormal font- Smaller font
LoazoПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас Натали Лоазо, министра у Министарству за Европу и спољне послове Француске, задуженом за европске послове.

У разговору су размењена мишљења о билатералним односима, европским интеграцијама Србије, питању Косова и Метохије и мултилатералној сарадњи.

Министар Дачић је, уз оцену да су односи између Србије и Француске традиционално добри и пријатељски, истакао да Србија жели да се они и даље продубљују. Изразио је очекивање да ће досадашња успешна сарадња како на политичком, тако и на економском плану, бити додатно оснажена предстојећом посетом француског председника Емануела Макрона Србији.

Захвалио је на подршци Француске процесу европских интеграција Републике Србије и пренео очекивање да ће се она наставити и током даљег преговарачког процеса о приступању Србије ЕУ.

Министар Натали Лоазо је, истакавши да Француска са Србијом негује посебно блиске и пријатељске односе утемељене на савезништву током Првог светског рата, констатовала да су савремени билатерални односи садржајни и свеобухватни и заложила се за јаче присуство Француске како у Србији, тако и у региону.

Пренела је задовољство што је француска компанија Ванси преузела управљање београдским аеродромом „Никола Тесла" и заложила се за даље унапређење билатералне економске сарадње. Изразила је и очекивање да ће две земље наставити успешно да сарађују и на мултилатералном плану.

Обострано је констатовано да постоје бројне могућности за даље интензивирање свих видова сарадње од обостраног интереса.