gototopgototop
ponedeljak, 19. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS MIP_PoljskePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Poljske Šimona Šinkovskog vel Senka, povodom poljskog predsedavanja „Berlinskim procesom", a u okviru kog će biti održan i naredni, Šesti samit o Zapadnom Balkanu, u julu 2019. godine.

Sastanak je bio prilika za upoznavanje sa aktivnostima Varšave tokom predsedavanja „Berlinskim procesom" i razmenu mišljenja o situaciji u regionu, regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, odnosno reformama koje se pod okriljem EU sprovode na Zapadnom Balkanu.

Ministar Dačić je u razgovoru potvrdio posvećenost Srbije jačanju regionalne saradnje koju vidimo kao komplementaran proces bližem povezivanju Srbije sa EU i kao mehanizam koji doprinosi procesu pomirenja i predstavlja dodatni podstrek za ukupan razvoj regiona.

Istovremeno, obostrano je istaknut značaj unapređenja bilateralnih odnosa između Srbije i Poljske, gde postoji značajan potencijal, naročito u ekonomskoj saradnji.