gototopgototop
petak, 13. jul 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa predsednicom Parlamenta Mozambika
+ larger fontnormal font- Smaller font
Predsednica Parlamenta_MozambikaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Mozambiku, posetio je Parlament gde je imao sadržajan razgovor sa predsednicom Parlamenta Mozambika Veronikom Makamom (Verónica Nataniel Macamo Dlovo).

U iscrpnom razgovoru predsednica Parlamenta je sagovornika iz Srbije detaljno upoznala sa sastavom, prioritetima u radu Parlamenta, kao i najvećim izazovima za razvoj parlamentarizma i demokratije.

Posebno je izdvojila stalno zalaganje za ravnopravnost i istovetnu zastupljenost svih slojeva društva na političkom planu, a samim tim i u Parlamentu. Predsednica Parlamenta Makamo istakla je i punu podršku Mozambika teritorijalnom integritetu Srbije i poštovanju principa međunarodnog prava, kao i neophodnost zajedničkih nastupa parlamentarnih delegacija dve države na odbrani zajedničkih prioriteta i ciljeva.

Ministar Dačić upoznao je sagovornicu sa tokom reformi koje se sprovode, kao i sa najvažnijim unutrašnjim i spoljnopolitičkim ciljevima Vlade Republike Srbije.

Obostrano je ocenjeno da istorijska prijateljska saradnja između dve države daje perspektivu sadržajnog unapređenja saradnje i međusobne prijateljske interakcije na brojnim poljima od zajedničkog interesa.