gototopgototop
petak, 06. jul 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajni susret ministra Dačića i ambasadorke Australije Džulije Fini
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. AustralijePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Australije u Republici Srbiji Džuliju Fini.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost ambasadorki Australije na njenom ličnom doprinosu unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Australije u proteklih četiri godine, istakavši važnost intenziviranja političkog dijalog na visokom nivou. Posebno je naglasio značaj posete australijske ministarke za spoljne poslove i trgovinu Džulije Bišop Srbiji u julu 2017. godine.

Ministar Dačić, takođe je ukazao na važnost ostvarenih rezultata u oblasti ekonomske i kulturne saradnje, a naročito angažovanja australijske kompanije „Rio Tinto" u razvoju rudarskih projekata u Srbiji, kao i realizacije velikog zajedničkog arheološkog projekta „Glac" u Sremskoj Mitrovici.

Prisustvo brojne srpske dijaspore u Australiji predstavlja važnu sponu u bilateralnim odnosima između Srbije i Australije i potencijal za dalje unapređenje sveukupne saradnje.

Ambasadorka Fini istakla je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na unapređenju odnosa Srbije i Australije, srdačno se zahvalivši ministru Dačiću na odličnoj saradnji ostvarenoj sa Ministarstvom spoljnih poslova i drugim državnim organima Republike Srbije tokom njenog mandata.