gototopgototop
subota, 23. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić na ceremoniji uručivanja ključeva dvehiljaditom korisniku Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Backa Palanka_1_23._jun_2018Govor prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića na ceremoniji uručivanja ključeva dvehiljaditom korisniku Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji:

„Uvaženi gosti,
Dragi prijatelji i korisnici Regionalnog stambenog programa,

Juna 2017. godine obeležili smo u Pančevu dodelu ključeva hiljaditom korisniku Regionalnog stambenog programa.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo se nakon godinu dana, danas okupili u Bačkoj Palanci, kako bi ključeve dodelili dvehiljaditom korisniku - Zoranu Mileusniću, koji nam se upravo predstavio i podelio sa nama svoju životnu priču i utiske o Programu.

Zoran je jedan od izbeglih Srba iz Hrvatske, 1995. godine je došao u Srbiju tokom operacije Oluja, sa bratom i roditeljima. Ovde se nastanio, oženio, dobio dvoje dece i nakon više od dvadeset godina, dobiće i svoj dom.

Hvala našem korisniku na strpljenju i istrajnosti, on je primer da rešenja ipak postoje, i da naši sugrađani koji su izbegli i raseljeni iz svojih domova nisu zaboravljeni. U tome leži prava snaga i cilj Programa, da praktičnim sredstvima doprinese poboljšanju životnih uslova i prevazilaženju teške izbegličke situacije.

Mnogima od vas je poznato da kontinuirano učestvujem u svim događajima vezanim za sprovođenje Programa. Obišao sam, za ovih nekoliko godina od kada je program ušao u fazu intenzivnog sprovođenja, mnoga mesta, gradove i opštine u Srbiji i svedok sam koliko je truda uloženo u ceo proces i koliki je njegov učinak. Do sada je zbrinuto gotovo 2000 porodica, a očekujemo ćemo do kraja godine isporučiti još konkretnih rešenja.

Podsetiću vas da Srbija sprovodi Program kroz 8 potprojekata, kroz koje se dodeljuje četiri tipa stambenih rešenja: pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, dodelu paketa građevinskog materijala, izgradnju montažne kuće i dodelu stanova. Trenutno je otvoreno 25 gradilišta širom Srbije, a u pripremi je otvaranje i novih gradilišta. Očekujemo, takođe, i dodelu još 30 montažnih kuća i 100 paketa građevinskog materijala.

Mnogi pojedinci i institucije koji su uključeni u Program ozbiljno i predano rade na njegovoj realizaciji. Koristim ovu priliku da im prenesem iskrenu zahvalnost na angažovanju i nesebičnom trudu, na entuzijazmu koji ulažu u svaki segment svog rada. Zahvalnost dugujemo i našim međunarodnim partnerima, kao i bilateralnim donatorima, koji su prepoznali značaj Programa i pomogli da se realizuje.

Na kraju, poželeću našim krajnjim korisnicima, porodici Mileusnić, još puno radosti, uspeha i slavlja u novom domu. Verujem da ćete u ovoj prosperitetnoj opštini ostvariti sve svoje životne ciljeve.

Živeli!"