gototopgototop
četvrtak, 17. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ambasador Kif o temama i očekivanjima od predstojećeg Samita u Londonu
+ larger fontnormal font- Smaller font
 Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Beogradu Denisa Kifa.

Ambasador Kif uručio je ministru Dačiću pozivno pismo britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona za učešće na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu koji će, u okviru Berlinskog procesa, biti održan u Londonu, 9. i 10. jula 2018. godine.

Ovo će biti peti u nizu Samita o zapadnom Balkanu od kada je Berlinski proces, kao neformalnu inicijativu, lansirala nemačka kancelarka Angela Merkel, avgusta 2014. godine.

Ministar Dačić i ambasador Denis Kif su na sastanku razmenili mišljenja o temama i očekivanjima od predstojećeg Samita u Londonu, posebno u oblastima regionalne saradnje, bezbednosti i saradnje u oblasti ekonomije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je informisao ambasadora Kifa o dosadašnjim aktivnostima Republike Srbije u okviru Berlinskog procesa, kao i prioritetima Republike Srbije na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu u Londonu.

Tokom razgovora ministar Dačić i ambasador Kif razmenili su mišljenja i o aktuelnim i predstojećim aktivnostima na bilateralnom planu.