gototopgototop
četvrtak, 10. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa zamenikom predsednika Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije
+ larger fontnormal font- Smaller font
kisljakPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa Sergejom Kisljakom, zamenikom predsednika Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, koji u Beogradu boravi radi učešća na Međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji „Kroz ideju Evropske unije ka miru i razvoju".

U svetlu obeležavanja Dana pobede 9. maja u Moskvi, ministar Dačić je naglasio da naša zemlja ima veliku čast i zadovoljstvo što je bila predstavljena na najvišem nivou, učešćem predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, predvodio Marš besmrtnog puka, te su zajedno položili vence na Grobu neznanog junaka.
Takođe, ministar Dačić je rekao da je taj dan veoma važan za istoriju naših naroda, kao i za sećanje na sve ruske i srpske junake koji su dali svoje živote i doprinos borbi za slobodu i protiv fašizma.

U razgovoru je obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, posebno kada je reč intenzitetu političkog dijaloga, kao i da ih karakteriše ne samo bliskost dva naroda, već i uzajamna podrška i razumevanje.