gototopgototop
ponedeljak, 07. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa predsednikom Parlamenta Šri Lanke
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic - predsednik Skupstine SL 3Prvi potpredsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom Parlamenta Šri Lanke Karu Džajasurijom.

Ministar Dačić i predsednik Parlamenta Šri Lanke razmotrili su mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa dve zemlje, a posebno parlamentarne saradnje.

U razgovoru je konstatovano da Srbija i Šri Lanka imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane još u Pokretu nesvrstanih zemalja, koji traju do danas. Izražena je obostrana želja i spremnost da se u narednom periodu učine konkretni koraci u cilju pospešivanja pre svega parlamentarne saradnje između dve zemlje.

Predsednik Parlamenta istakao je da Šri Lanka pridaje veliku važnost parlamentarnoj diplomatiji. Iskazao je spremnost da dođe u zvaničnu posetu Srbiji i uputio poziv predsednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković da poseti Šri Lanku.

Ministar Dačić zahvalio je svom sagovorniku na stavu Šri Lanke u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova", i izrazio nadu da će ova pozicija, zasnovana na međunarodnom pravu, biti zadržana i u budućnosti.