gototopgototop
ponedeljak, 19. mart 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Danske u Republici Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Danske_mart_2018Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Kraljevine Danske u Republici Srbiji Andreasa Kristijana Haugora.

U razgovoru je potvrđeno da su bilateralni odnosi Srbije i Danske dobri, ali da ima prostora za dalje unapređenje, kao i intenziviranje političkog dijaloga, posebno na visokom i najvišem nivou. Izraženo je obostrano zadovoljstvo što je prethodne godine obeležen značajan jubilej – sto godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Sagovornici su se složili da postoji i zajednički interes za produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, uz postojanje značajnih potencijala za dalje unapređenje ekonomske saradnje.

Ministar Dačić zahvalio je na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci Kraljevine Danske evrointegracijama Repbulike Srbije, a razmenjena su i mišljenja u vezi sa situacijom u regionu, kao i doprinosu koji Republika Srbija daje na planu očuvanja mira i stabilnosti.